Förändringstider

Efter åtta år i tjänst i Åhus Frikyrka är det dags för mej att dra vidare. Jag ser tillbaka på en spännande och inspirerande tid i församlingen: Ungdomsverksamhet, Kalajs, läger, besök av team, gudstjänster, Livsnära samtal, Festivalkyrkan, ungdomsgård, Ultimate Quest och mycket mer. Framför allt kommer jag att minnas alla härliga möten med människor, äldre såväl som yngre. När vi möts utan fördomar och förutfattade meningar kan vi alltid lära något av varandra.

I fortsättningen kommer jag att arbeta i Furubodas verksamhet inne i Kristianstad, också det ett spännande arbete, där mötet med människan står i centrum.

Jag och Lotta kommer såklart att finnas kvar i församlingen. Predika kommer jag dessutom att fortsätta med, en möjlighet jag är mycket tacksam för.

När det gäller församlingens framtid är arbetet i full gång. Vi är inne i en process där vi funderar och ber över hur vår funktion och vårt uppdrag i Åhus med omnejd ska formas inför framtiden och vilka tjänster som kan behövas till det. Spännande tider på gång med andra ord.

Ett stort tack till alla människor som jag mött i alla möjliga sammanhang under mina år som pastor i Åhus Frikyrka!

Patrik Ljungh