Festivalkyrkan – Pannkakskyrkan på Beachhandbollfestivalen

Den här veckan kommer REACH, eller Pannkakskyrkan som vi känner dem, till Åhus. Vi är glada att välkomna dem till kyrkan klockan 17 idag den 16 juli. De är här hela veckan och är med oss och välsignar och sprider glädje i Åhus. På onsdag den 18/7 är det Grillkväll och Lovsångsgudstjänst. Ta med det du vill grilla. Vi börjar grilla kl 17 och Lovsångsgudstjänsten börjar klockan 19. På torsdag den 19/7 reser vi Festivalkyrkans tält kl 18, nära Bistron och Badhotellet, på samma plats som förra året.
Alla är välkomna att vara med och be för veckan, komma och vara med oss i tältet, baka en kaka. De som vill bjuda gänget på middag en kväll kan kontakta Britt. (0704 978705) För den som vill vara med och nattvandra samlas vi vid Festivalkyrkan klockan 21.00 fredagen 20/7 och lördagen 21/7 för genomgång tillsammans med Vakna Vuxna, fältarna, fritidspersonal m fl.
Välkomna att vara med på det du kan och vill!! Vi ser fram mot en spännande vecka ☀️🙏🏽!

Församlingsutflykt

Söndagen den 10 juni kl. 10:00 möts vi vid Åsenstugan i vackra Stackedala, Tollarp, för att tillbringa förmiddagen där tillsammans med Betaniakyrkan i Tollarp.

Tag gärna med egen matsäck samt något att sitta på. Det finns möjlighet att grilla om man vill.

Behöver du skjuts eller vägbeskrivning hör av dig!

Adress till Åsenstugan: Hemvärnsvägen 108, Tollarp.

Välkommen!

Förändringstider

Efter åtta år i tjänst i Åhus Frikyrka är det dags för mej att dra vidare. Jag ser tillbaka på en spännande och inspirerande tid i församlingen: Ungdomsverksamhet, Kalajs, läger, besök av team, gudstjänster, Livsnära samtal, Festivalkyrkan, ungdomsgård, Ultimate Quest och mycket mer. Framför allt kommer jag att minnas alla härliga möten med människor, äldre såväl som yngre. När vi möts utan fördomar och förutfattade meningar kan vi alltid lära något av varandra.

I fortsättningen kommer jag att arbeta i Furubodas verksamhet inne i Kristianstad, också det ett spännande arbete, där mötet med människan står i centrum.

Jag och Lotta kommer såklart att finnas kvar i församlingen. Predika kommer jag dessutom att fortsätta med, en möjlighet jag är mycket tacksam för.

När det gäller församlingens framtid är arbetet i full gång. Vi är inne i en process där vi funderar och ber över hur vår funktion och vårt uppdrag i Åhus med omnejd ska formas inför framtiden och vilka tjänster som kan behövas till det. Spännande tider på gång med andra ord.

Ett stort tack till alla människor som jag mött i alla möjliga sammanhang under mina år som pastor i Åhus Frikyrka!

Patrik Ljungh

Samtalsgrupp för ungdomar

Intresset för att vara med i en Alphagrupp var inte så stort som vi hade hoppats. Men glädjande nog finns det istället intresse av att samlas och samtala om livet och tron som ung vuxen. Det betyder att en grupp ungdomar kommer att träffas varannan tisdag, när det inte är Livsnära samtal, för att prata och diskutera. Det blir gott fika och andakt.

Alpha – en kurs om kristen tro

Har du funderat över livets frågor och önskat att du hade någon mer att samtala med? Då kan Alpha vara något för dej! På kursen hålls ett föredrag om någon del av den kristna tron. Därefter fikar vi och samtalar. Alla tankarAlpha, frågor och funderingar är välkomna.

Vårens kurs drar igång den 2 februari kl. 19:00 i Åhus Frikyrka. Vill du vara med går det bra att anmäla sig på mail info@ahusfrikyrka.se eller via telefon till Patrik Lungh 0708-568257.

Livsnära samtal

Den 15 september börjar vår samtalsgrupp ”Livsnära samtal”. Här möts vi på tisdagskvällar och samtalar om frågor i livet. Det är högt i tak och stor respekt för allas tankar och åsikter. En bra mötesplats för dig som funderar och längtar efter att dela dina tankar med andra. Kom med och bjud gärna en vän. För tider se kalendern!