Temagudstjänster 14- 21- och 28 oktober samt 4 november

Under fyra söndagar med början den 14 oktober har vi temagudstjänster i samarbete med Betania i Tollarp och Östermalmskyrkan i Kristianstad.
Här kommer en introduktion för dig som vill veta lite mer:

Guds hjärta för dig

I hoppet är vi räddade, skriver Paulus. Vårt hopp står till Gud. Han vacklar inte, han tar inte tillbaka sin kärlek, han är inte nyckfull. Hans löften och kärlek består i evighet!

I en orolig tid präglad av flyktighet och förändring drabbas vi lätt av modlöshet. Vår värld är trasig och våra liv splittrade. Vad är vårt hopp? Vad är det som har bäring och tyngd? Var är Guds kärlek i allt det?

Mitt i allt som är flyktigt vill vi förankra oss i det som består – Guds löften. Under fyra söndagar med utgångspunkt från Romarbrevet 8 vill vi låta Gud själv berätta om sitt hjärta för dig. Vem är du i honom? Du är hans dotter eller son, en person som Guds ande valt att bo i, du är kallad av honom och förklarad rättfärdig, du kan vara frimodig på domens dag för Gud förlåter. Du är älskad!

Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varken något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår herre. (Romarbrevet 8:38-39)

Välkommen på gudstjänst och en predikoserie tillsammans med Betania i Tollarp och Östermalmskyrkan

Festivalkyrkan – Pannkakskyrkan på Beachhandbollfestivalen

Den här veckan kommer REACH, eller Pannkakskyrkan som vi känner dem, till Åhus. Vi är glada att välkomna dem till kyrkan klockan 17 idag den 16 juli. De är här hela veckan och är med oss och välsignar och sprider glädje i Åhus. På onsdag den 18/7 är det Grillkväll och Lovsångsgudstjänst. Ta med det du vill grilla. Vi börjar grilla kl 17 och Lovsångsgudstjänsten börjar klockan 19. På torsdag den 19/7 reser vi Festivalkyrkans tält kl 18, nära Bistron och Badhotellet, på samma plats som förra året.
Alla är välkomna att vara med och be för veckan, komma och vara med oss i tältet, baka en kaka. De som vill bjuda gänget på middag en kväll kan kontakta Britt. (0704 978705) För den som vill vara med och nattvandra samlas vi vid Festivalkyrkan klockan 21.00 fredagen 20/7 och lördagen 21/7 för genomgång tillsammans med Vakna Vuxna, fältarna, fritidspersonal m fl.
Välkomna att vara med på det du kan och vill!! Vi ser fram mot en spännande vecka ☀️🙏🏽!

Församlingsutflykt

Söndagen den 10 juni kl. 10:00 möts vi vid Åsenstugan i vackra Stackedala, Tollarp, för att tillbringa förmiddagen där tillsammans med Betaniakyrkan i Tollarp.

Tag gärna med egen matsäck samt något att sitta på. Det finns möjlighet att grilla om man vill.

Behöver du skjuts eller vägbeskrivning hör av dig!

Adress till Åsenstugan: Hemvärnsvägen 108, Tollarp.

Välkommen!

Förändringstider

Efter åtta år i tjänst i Åhus Frikyrka är det dags för mej att dra vidare. Jag ser tillbaka på en spännande och inspirerande tid i församlingen: Ungdomsverksamhet, Kalajs, läger, besök av team, gudstjänster, Livsnära samtal, Festivalkyrkan, ungdomsgård, Ultimate Quest och mycket mer. Framför allt kommer jag att minnas alla härliga möten med människor, äldre såväl som yngre. När vi möts utan fördomar och förutfattade meningar kan vi alltid lära något av varandra.

I fortsättningen kommer jag att arbeta i Furubodas verksamhet inne i Kristianstad, också det ett spännande arbete, där mötet med människan står i centrum.

Jag och Lotta kommer såklart att finnas kvar i församlingen. Predika kommer jag dessutom att fortsätta med, en möjlighet jag är mycket tacksam för.

När det gäller församlingens framtid är arbetet i full gång. Vi är inne i en process där vi funderar och ber över hur vår funktion och vårt uppdrag i Åhus med omnejd ska formas inför framtiden och vilka tjänster som kan behövas till det. Spännande tider på gång med andra ord.

Ett stort tack till alla människor som jag mött i alla möjliga sammanhang under mina år som pastor i Åhus Frikyrka!

Patrik Ljungh

Samtalsgrupp för ungdomar

Intresset för att vara med i en Alphagrupp var inte så stort som vi hade hoppats. Men glädjande nog finns det istället intresse av att samlas och samtala om livet och tron som ung vuxen. Det betyder att en grupp ungdomar kommer att träffas varannan tisdag, när det inte är Livsnära samtal, för att prata och diskutera. Det blir gott fika och andakt.