Påskhälsning från Mpongwe

Påskhälsning  från  Mpongwe     den 18e april, 2019

Kära vänner,

Vi skickar er en hälsning från Mpongwe där påskkonferenser kommer att hållas i många av Mpongwe Baptist Associations 19 distrikt. Tusentals kommer att samlas från torsdag kväll till påskdagen för att, i tacksamhet till Jesus,  minnas hans död för oss på korset och fira hans uppståndelse från döden!  Bed för alla som kommer att tala och undervisa i dessa samlingar.

I sin bok “The Bible that Jesus read” (“Bibeln som Jesus läste”) skriver Philip Yancey om en femårig flicka som kom till hennes nyfödda lillebror, där han befann sig på sjukhussalen, och frågade honom, “Tala om för mig nu, hurdan är Gud?” Flickan trodde att, eftersom lillebror hade just kommit från himlen, måste han veta nånting om Gud. Tyvärr gurglade han till bara och rullade sina ögon!

Men i Jesus har vi ju all den insides upplysning som vi behöver!   “Den som har sett mig har sett Fadern … Jag är i Fadern i mig och Fadern i mig … Jag är den gode herden. Den gode herden ger sitt liv för fåren … Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner … Jag är den som lever. Jag var död, och se, jag  lever i evigheters evighet!”                                                                               (från Joh.14:9, 11; Joh.10:11; Joh:15:13; Upp.1:18)

Hurudan är Gud?  Han är den som älskar, en tillförlitlig vän som lever i oss och som bär oss i alla omständigheter.

Må du få uppleva hans välsignande närvaro och tröst.

Han lever!  Glad Påsk,

Stella och Henry

Temagudstjänster 14- 21- och 28 oktober samt 4 november

Under fyra söndagar med början den 14 oktober har vi temagudstjänster i samarbete med Betania i Tollarp och Östermalmskyrkan i Kristianstad.
Här kommer en introduktion för dig som vill veta lite mer:

Guds hjärta för dig

I hoppet är vi räddade, skriver Paulus. Vårt hopp står till Gud. Han vacklar inte, han tar inte tillbaka sin kärlek, han är inte nyckfull. Hans löften och kärlek består i evighet!

I en orolig tid präglad av flyktighet och förändring drabbas vi lätt av modlöshet. Vår värld är trasig och våra liv splittrade. Vad är vårt hopp? Vad är det som har bäring och tyngd? Var är Guds kärlek i allt det?

Mitt i allt som är flyktigt vill vi förankra oss i det som består – Guds löften. Under fyra söndagar med utgångspunkt från Romarbrevet 8 vill vi låta Gud själv berätta om sitt hjärta för dig. Vem är du i honom? Du är hans dotter eller son, en person som Guds ande valt att bo i, du är kallad av honom och förklarad rättfärdig, du kan vara frimodig på domens dag för Gud förlåter. Du är älskad!

Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varken något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår herre. (Romarbrevet 8:38-39)

Välkommen på gudstjänst och en predikoserie tillsammans med Betania i Tollarp och Östermalmskyrkan

Festivalkyrkan – Pannkakskyrkan på Beachhandbollfestivalen

Den här veckan kommer REACH, eller Pannkakskyrkan som vi känner dem, till Åhus. Vi är glada att välkomna dem till kyrkan klockan 17 idag den 16 juli. De är här hela veckan och är med oss och välsignar och sprider glädje i Åhus. På onsdag den 18/7 är det Grillkväll och Lovsångsgudstjänst. Ta med det du vill grilla. Vi börjar grilla kl 17 och Lovsångsgudstjänsten börjar klockan 19. På torsdag den 19/7 reser vi Festivalkyrkans tält kl 18, nära Bistron och Badhotellet, på samma plats som förra året.
Alla är välkomna att vara med och be för veckan, komma och vara med oss i tältet, baka en kaka. De som vill bjuda gänget på middag en kväll kan kontakta Britt. (0704 978705) För den som vill vara med och nattvandra samlas vi vid Festivalkyrkan klockan 21.00 fredagen 20/7 och lördagen 21/7 för genomgång tillsammans med Vakna Vuxna, fältarna, fritidspersonal m fl.
Välkomna att vara med på det du kan och vill!! Vi ser fram mot en spännande vecka ☀️??!

Församlingsutflykt

Söndagen den 10 juni kl. 10:00 möts vi vid Åsenstugan i vackra Stackedala, Tollarp, för att tillbringa förmiddagen där tillsammans med Betaniakyrkan i Tollarp.

Tag gärna med egen matsäck samt något att sitta på. Det finns möjlighet att grilla om man vill.

Behöver du skjuts eller vägbeskrivning hör av dig!

Adress till Åsenstugan: Hemvärnsvägen 108, Tollarp.

Välkommen!

Förändringstider

Efter åtta år i tjänst i Åhus Frikyrka är det dags för mej att dra vidare. Jag ser tillbaka på en spännande och inspirerande tid i församlingen: Ungdomsverksamhet, Kalajs, läger, besök av team, gudstjänster, Livsnära samtal, Festivalkyrkan, ungdomsgård, Ultimate Quest och mycket mer. Framför allt kommer jag att minnas alla härliga möten med människor, äldre såväl som yngre. När vi möts utan fördomar och förutfattade meningar kan vi alltid lära något av varandra.

I fortsättningen kommer jag att arbeta i Furubodas verksamhet inne i Kristianstad, också det ett spännande arbete, där mötet med människan står i centrum.

Jag och Lotta kommer såklart att finnas kvar i församlingen. Predika kommer jag dessutom att fortsätta med, en möjlighet jag är mycket tacksam för.

När det gäller församlingens framtid är arbetet i full gång. Vi är inne i en process där vi funderar och ber över hur vår funktion och vårt uppdrag i Åhus med omnejd ska formas inför framtiden och vilka tjänster som kan behövas till det. Spännande tider på gång med andra ord.

Ett stort tack till alla människor som jag mött i alla möjliga sammanhang under mina år som pastor i Åhus Frikyrka!

Patrik Ljungh